תפילת מנחה לכלה ביום החופה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 14/05/07 20:27 כו באייר התשסז

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב עוזיאל אליהו שלום רב

אודה לך אם תוכל לענות לשאלתי

מהי תפילה המנחה של כלה ספרדיה! ביום החופה

ומה המקור לתפילה זו

תודה

איריס

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

כתוב בתלמוד הירושלמי שחתן וכלה ["הקב"ה מוחל להם עונותם"](מסכת ביכורים פרק ג) ומכוון שיש כאן מחילת עוונות אז זה מזכיר את יום הכיפורים ולכן מנהג בני אשכנז שהחתן מתענה ביום חופתו .וכתב השל"ה בספר "כרם שלמה" שהחתן והכלה יתוודו בתפילת מנחה כסדר הווידוי של יום הכיפורים .

אולם רוב הספרדים לא קבלו עליהם להתענות ביום החופה וממילא אין להשוות ליום הזה אופי של יום הכיפורים ולהתוודות את הווידוי של יום הכיפורים.
ומי מהספרדים שרוצים להתענות יכולים לומר את תפילת הווידוי של יום הכיפורים .
וכתב בספר "בית חתנים" (הרב פנירי)שגם לפי הספרדים שחתן וכלה לא מתענים יכולים לומר את ווידוי יום הכיפורים ולא תלוי התענית בווידוי כלל.

המורם מהאמור: כלה ספרדיה יכולה להתפלל תפילת מנחה בערב החופה ולהוסיף לתפילה את ווידוי יום הכיפורים אף שלא מתענה.
ואם היא רוצה יכולה להתפלל תפילה אישית מקירות ליבה על פי הנוסח השגור על לשונה.או לומר פרקי תהילים כגון פרקים קלח -קמב וכדומה.וכמובן לומר את "תפילת הכלה" המפורסמת ואני מעתיק לך אותה :

ויברא אלוקים את האדם בצלמו, בצלם אלוקים ברא אותו.
ויבן ה’ אלוקים את הצלע אשר לקח מן האדם לאשה
ויביאה אל האדם ויברך אותם אלוקים ויאמר להם:
"פרו ורבו ומלאו את הארץ".
- רבונו של עולם, הריני באה לפניך בשמחה רבה
להודות לך על שהחייתני וקיימתני והגעתני לזמן הזה,
וזיכיתני ביום הזה להנשא ל .
ישמח לבי ויגל כבודי על אשר הודעתני על ידי עבדיך החכמים
שביום חופה מוחלים לכל העוונות.
הנה כי כן, הריני מתחרטת חרטה גמורה על כל מה שעשיתי
נגד עצתך הטובה ועל כל מה שקיצרתי בעבודתך,
ואני רוצה בלב שלם ובנפש חפצה
לשוב בתשובה שלמה לפניך ולעבדך באמת
מכאן והלאה תמיד.
- אבינו שבשמים -
אני ,
הניצבת לפניך היום, מוכנה להנשא ל________________
בקדושה ובטהרה על ידי חופה וקידושין ושבע ברכות.
יהי רצון מלפניך שתתן לי את האיש שאני נכנסת לחופה עמי,
בסימן טוב ובמזל טוב לאורך ימים ושנות חיים
ונגילה ונשמחה יחד בבנים ובבנות ורוב טוב.
"שמח תשמח רעים אהובים כשמחך יצירך בגן עדן מקדם"

מזל טוב,

עוזיאל אליהו,

.