תפילת מנחה ונדר

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 12/04/07 22:55 כד בניסן התשסז

שאלה

כבוד הרב שלום.

שמעתי שאם נוהגים מנהג טוב 3 פעמים ברציפות זה נחשב לנדר. אם אני נוהגת להתפלל תפילת מנחה מדי יום וקרה שפעם אחת שכחתי או לא הספקתי האם אצטרך לעשות התרת נדרים?

תודה.

תשובה

אם נוהגים מנהג טוב אפילו פעם אחת על דעת לעשותו בקביעות ויודעים שהדבר מותר אלא שמתכוונים בכל זאת לעשותו – צריך לעשות התרת נדרים. לעומת זאת, אם כאשר התחלת להתפלל מנחה חשבת שאת חייבת בדבר, והתברר לך שאין זו חובה גמורה – אינך צריכה לעשות התרת נדרים.
כל טוב
רונן לוביץ