תפילת ילדות

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 21/01/07 10:54 ב בשבט התשסז

שאלה

בתי בת ה 11 לא מעוניינת להתפלל. גם בכיתה היא "חולמת" בזמן התפילה, ובשבתות לא הולכת לבית הכנסת, ולא מתפללת בבית. אני לא לוחצת עליה אבל כן הייתי רוצה לקבל עיצה מה לעשות כדי ליקר לה את עניין התפילה, בעוד שנה יש לה בת מצוה וחשבתי אולי להקדיש את נושא הלימוד המשותף לתפילה. אודה לכבוד הרב על התיחסות לנושא. תודה

תשובה

לשואלת שלום רב.
כאן אכן לא שייך לכפות. מה שיכול לעזור זה כמובן הרבה דוגמא אישית. אם היא רואה את אמא נשארת בבית, קשה להניח שתראה בתפילה דבר חשוב. וכן אם היא רואה בבית הכנסת שהנשים לא מתייחסות לתפילה כדבר חשוב ואמיתי, זה עשוי להרחיק אותה. כמו כן הרעיון שלך ללמוד איתה את הנושא או לקחת אותו כפרוייקט לבת מצווה יכול לעזור, כמובן כשזה בא בהסכמה. וכן כדאי לאפשר לה חוויות חיוביות בתפילה, למשל הליכה לתפילות מיוחדות כגון בכותל, במניינים מיוחדים וכד'. ואולי צריך למצוא מניין שידבר אל ליבה.
בברכה
אפי קיציס