תפילת הדרך

חדשות כיפה הרב מיכאל ברום 09/03/04 16:42 טז באדר התשסד

שאלה

שלום

אנחנו נוהגים לומר תפילת הדרך רק בנסיעה שמתרחקים מיישוב כך שברוב הנסיעות איננו אומרים. ראיתי את ההתכתבות בנושא באתר והבנתי שממליצים לומר בתפילת שמע קולנו, אבל מה עושים כשנוסעים עם ילדים קטנים שאינם יודעים לקרוא אך יכולים לענות אמן לברכה ויפסידו כך את הברכה? ובנסיעה שאומרים תפילת הדרך האם נכון לחכות עד שמתרחקים מהיישוב האחרון ואז לומר או אולי להגיד בתחילת הנסיעה כי אני יודעת שיהיה עלי לברך בהמשך? זה מוזר - למשל בנסיעה מתל אביב לגוש קטיף אי אפשר לברך במשך רוב הנסיעה ורק לקראת סוף הנסיעה מברכים?

תשובה

שלום רב:

במקרה שאומרים תפילת הדרך ב "שמע קולנו" יש לומר עם הילדים את תפילת הדרך ללא ברכה.

רק כאשר מתרחקים מהיישוב האחרון יש לומר את הברכה ולא קודם, למרות שהדבר מוזר.

מיכאל ברום.