תפילת בנות משותפת

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 16/01/07 13:58 כו בטבת התשסז

שאלה

שלום.

אני לומדת בתיכון\אולפנית לבנות ואנחנו אמורות להתפלל ביחד בבית הכנסת של בית הספר עם "חזנית".רוב הבנות מתפללות לבד וחלק מאוד קטן, שאני בתוכו,מתפלל ביחד,והמיעוט שלנו פוגם מהמיוחדות של התפילה המשותפת(לדוג' במזמורים מתוך 100 בנות שרות חמש ואפילו לא שומעות אחת את השניה).חברות שלי שמתפללות לבד עושות את זה כי קל להן להתכוון ככה,ואני מרגישה צורך בציבור. מה לעשות בנידון?

בתודה מראש-יעל

תשובה

אני מציע שתפני למנהלת או לאחת המורות ותנסי לדון עימה בדרכים האפשריות לשיפור המצב. בנוסף, תוכלי לשוחח על כך עם חברותייך ולהסביר להם את המיוחדות שיש בתפילה המונית, ואת האפשרות ליצור חוויה מיוחדת כזו בבית הספר.
יישר כח, ובהצלחה

עקיבא