תפילין

חדשות כיפה הרב דוד צוקרמן 09/05/07 22:21 כא באייר התשסז

שאלה

כבוד הרב שלום,

רציתי לדעת מתי שאני מתחיל להניח תפילין של יד אני מברך כוכרך ז' כריכות מוציא את תפילין של ראש ונותן להם נשיקה וכו.... האם הנשיקה שאני נותן לתפילין של ראש נחשבת הפסק? אם אפשר גם סיבה

בתודה מראש נתנאל

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

השאלה הגדולה יותר היא על שבע הכריכות, בהן יש הפסק גדול יותר.
ה"אגרות משה" מביא שתי דעות ביחס לכריכות. דעת הרא"ש והטור והשולחן ערוך שהכריכות אינן חלק ממצוות הנחת תפילין ולכן יש להניח תפילין של ראש לפני הכריכות, אבל המשנה ברורה מביא את דעת האר"י ז"ל שהכריכות הן חלק מהמצוה ולכן כורכים אותן לפני הנחת תפילין של ראש, ומציין המשנה ברורה שמנהג האר"י התקבל להלכה בכל מקום.
מוסיף ה"אגרות משה" שנשיקת התפילין של ראש אין בה כל שהיה ולכן למרות שאין נשיקה זו חלק מן המצוה אין בה משום הפסק.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן