תפילין

חדשות כיפה הרב דוד צוקרמן 08/12/06 15:23 יז בכסלו התשסז

שאלה

שלום,

חלק מהלכה מהספר בן איש חי הלכות:

ולא יעשה כריכה בקבורת, אלא אחר שיהדק היטב יקשור היו"ד ברצועה עם התפילין, ואע"פ שבלא"ה היו"ד קשורה בחוט של גיד עם הבית משום דאין להפריד התיתורא לעולם

1) תוכל להסביר לי בבקשה את החלק הזה בהלכה?

2) מתי הכוונה לא לעשות כריכה בקיבורת? אחרי ההידוק או אחרי שכורכים את הרצועה סביב הבית?

אם לא לעשות שום כריכה על הקיבורת אחרי ההידוק ממש אז איך להגיע לבית?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

אני מקוה להסביר את שתי השאלות יחד:
למרות שהיו"ד מחוברת לבית על ידי גיד (זו דעתו של הבן איש חי) – כדי שלא תיפרד מן הבית בכלל, לא בשעת הנחת תפילין ולא בשעה שהן בנרתיקם, ראוי בנוסף לחיבור זה להדק את הרצועה על גבי היו"ד גם בשעת הנחת תפילין. קשירת הרצועה על גבי היו"ד מונעת כריכת הרצועה על הקיבורת שלא על גבי הבית, דבר שעלול להביא למצב שהרצועה העוברת על הקיבורת תחצוץ בין הבית ובין היד.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן