תפילין

חדשות כיפה הרב בנציון אלגאזי 22/02/13 01:45 יב באדר התשעג

שאלה

לשאלה מדוע מניחים תפילין השיב הרב נתנאמל,( צוות המשיבים ישיבת הר-עציון.) את התשובה הנל:

הסיבה היסודית בגללה אנו מניחים תפילין היא כי כך הקב"ה צווה בתורתו:

"וּקְשַׁרְתָּם לְאוֹת עַל יָדֶךָ וְהָיוּ לְטֹטָפֹת בֵּין עֵינֶיךָ" (דברים ו', ח')

אני שואל איך מהמשפט הנל

"וּקְשַׁרְתָּם לְאוֹת עַל יָדֶךָ וְהָיוּ לְטֹטָפֹת בֵּין עֵינֶיךָ""",

הגיעו להבנה שצריך פיסית לקשור את החוטים סביב היד עם הפסוקים וכה????

אולי הכוונה הייתה "וּקְשַׁרְתָּם לְאוֹת עַל יָדֶךָ """ שנקשור את הידיים שלנו במעשים שלנו ביום יום לדרך היהדות והמוסר היהודי וכה,

והמשפט """"וְהָיוּ לְטֹטָפֹת בֵּין עֵינֶיךָ"""" שהמעשים הנל בדרכים הנכונות יהיה מול עיננו ,,ויקרב אותנו עוד יותר לדרך חיובית,,,,וכה

כלומר לקשור את החוט סביב היד זה פיספוס של המטרה העיקרית, לא???

זה לא הגיוני להסיק מהמשפט "וּקְשַׁרְתָּם לְאוֹת עַל יָדֶךָ וְהָיוּ לְטֹטָפֹת בֵּין עֵינֶיךָ""",את החובה להנחת תפילין,,כפי שההלכות מחייבות,

אפשר הסבר משכנע??