תפילין

חדשות כיפה הרב איתן זן-בר 25/12/11 15:09 כט בכסלו התשעב

שאלה

שלום כבוד הרב,

יש לי שאלה שאני לא יכול לשאול אותה פנים מול פנים אז לכן אני שואל אותה כאן.

אדם שכפר בה' והשחית תפילין וספרי קודש רחמנא לצלן,האדם הזה הוא מישהו קרוב אליי ואני מאוד מתבייש בזה.אם האדם הזה רוצה לחזור בתשובה האם הוא יכול?ואם כן התפילין שלו הושחתו ועכשין הם פסולות,יש לו עוד תפילין בבית שהם כשרות אבל הם לימניים והאדם הזה הוא איטר כלומר שמאלי והוא מניח בתפילין של יד ימין.מה יעשה האדם הזה?

מצטער שזה יצא ארוך אבל זה מאוד דחוף לי

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום
התשובה תמיד אפשרית כי קרוב הדבר אליך מאד בפיך ובלבבך לעשותו.
התשובה עניינה לקנות ולהרבות בקניית תפילין וספרי קודש ולתרום אותם לבתי כנסת ונזקקים הכל לפי היכולת הכלכלית.
ולעניין הנחת תפילין של ימני לשמאלי, ישללכת לאדם שעוסק בכך ולסדר זאת באופן שיתאים.
ברכה והצלחה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן