תפילין

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 06/11/11 16:43 ט בחשון התשעב

שאלה

הייתי לבד בבית ובאתי להניח תפילין.. הנחתי תפילין של יד ובאתי להניח תפילין של ראש ואז נזכרתי שבטעות שכחתי לברך.. ואז באתי להוריד ולשים וחשבתי שאולי זה ייחשב כפעמיים הנחה.. אז הורדתי ולא הנחתי.. וזה יוצא ששמתי טלית ותפילין של יד לבטלה... מה אני עושה??

תשובה

שלום
בדיעבד, אם שכח לברך בעת הנחת התפילין, יכול לברך אחר כך, מפני שמצוות התפילין נמשכת כל זמן שהתפילין מונחות עליו. ובעת שייזכר שלא ברך על התפילין ימשמש בהן ויברך (מ"ב כה, כו; ועיין שו"ע ל, ג). אין דבר כזה הנחת תפילין לבטלה - בעבר נהגו להסתובב עם התפילין כל היום
ולהרחבה ומקור התשובה עיין ספר פניני הלכה מאת הרב אליעזר מלמד שליט"א באתר ישיבה
http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?cat=381