תפילין

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 17/02/09 12:23 כג בשבט התשסט

שאלה

שלום לרב,

לפני כעשור שירתתי כחייל סדיר בדרום לבנון. בתום התעסוקה המבצעית חזרתי לארץ, אך התברר לי ששכחתי את התפילין שלי במוצב. במשך כשבוע נידדתי למפקד המוצב שידאג להוריד את התפילין לארץ-אך ללא הצלחה. משום שלא היה לי תפילין "ספייר" לקחתי תפילין צבאיים. התפילין הללו מלווים אותי עד היום כעבור עשור. ראיתי בכך מין החלפה-אחד תמורת אחד.את התפילין שלי אתרום לצבא ומאידך אקח תפילין צבאיים.

אני חושש שעשיתי לא כשורה. אני די "מעוכב" מכל הבחינות בחיים ואני תוהה אם למעשה הזה יש איזשהו קשר. מה עלי לעשות עם התפילין שיש לי עכשיו? האם עלי לרכוש תפילין חדשות?

תודה ויום טוב

תשובה

בסד

שלום רב.
נדמה לי כי התפלין הללו הם רכוש הצבא ויש לבקש רשות הצבא להחלפה.אבל אין ממי לבקש כי רכוש הצבא הוא של רבים לכן עליך לקנות את התפלין הללו מהצבא.
2. כאשר יהיו שלך ,שלח אותם לבדיקה.!!אולי הם אינם כשרים...ואז תיפתר לך השאלה.
3. [עדיף במצב זה לרכוש חדשים ומהודרים.ואת התפלין הללו להחזיר לצבא.]
4. אנני יודע אם יש קשר להרגשת ה"עכבות" שיש לך עם התפילין. מה עוד שראינו כולנו את התפלין שנישארו בדרום לבנון ,עם הנסיגה של צהל משם ...ואת המוצבים שפוצצו על תכולתם..

התפלין הם האות שלנו כצבא השם ,הם הכתר שלנו ,הפרטי והלאומי.
יהי רצון שזכות המצווה תגן עליך אמן.