תפילין

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 10/12/08 10:11 יג בכסלו התשסט

שאלה

שלום כבוד הרב

אני מניח תפילין לבד ולא בבית הכנסת האם אני יכול גם בזמן זה להגיד תפילת שמונה עשרה

האם זה תלוי בשעה שאני מניח

מחכה לתשובה

בהערצה אושרי

תשובה

ודאי שאתה יכול. אכן לא בכל זמן ניתן להניח תפילין. ניתן להניח החל מכשעה לפני זריחת החמה ועד לשקיעת החמה. זמן תפילת שמונה עשרה של שחרית הוא מעלות השחר (שעה ורבע לפני הזריחה) ועד סוף ארבע שעות זמניות. (מחלקים את היום הנייו מהזריחה ועד השקיעה ל12, וכל חלק הוא שעה זמנית.) עד סוף 4 שעות זמניות זה זמן שמונה עשרה של שחרית.
כמובן שניתן להניח גם בשמונה עשרה של מנחה, שזמנה משש וחצי שעות זמניות ועד לשקיעת החמה.