תפילין של רש''י ורבנו תם

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 09/02/11 12:56 ה באדר א'

שאלה

בס"ד

שלום רב,

הייתי רוצה לדעת איך בכלל נוצרה המחלוקת לגבי איזה תפילין ראוי להניח? מה עד לתקופה של רש"י לא ידעו באיזה סדר להניח את הפרשיות?איזה תפילין היו מניחים משה רבנו ואהרון וכל הדורות עד לרש"י? ומדוע להניח תפילין של ר"שי וגם של רבנו תם נחשב להידור המצווה?

תודה רבה, כל טוב!

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

היו שני מנהגים מאז ומעולם, ואפילו בימי משה ואהרון ע"ה היו שני מנהגים, ומאז שנתנו ההלכות למשה מסיני היה אפשר לדרוש כשתי הדעות.לכן יש מהדרים להניח שניים, כדי לנהוג כשתי הדעות המרכזיות.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון