תפילין.דחוף

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 03/01/12 17:37 ח בטבת התשעב

שאלה

שלום לרב..

לא מזמן אני עשיתי איזה משהו שהרגשתי איתו ממש רע והחלטתי ללכת לבית הכנסת להניח תפילין..אך הגעתי בחמש והשבת כבר נכנסה לכן התפללתי תפילה משל עצמי ובזמן התפילה שלי לד' אמרתי שאני ישתדל להניח תפילין ביום ראשון או בזמן הקרוב.לצערי אני לא הספקתי להניח תפילין ואני מרגיש שממש חטאתי בכך שאמרתי משהו שאני יעשה ולא עשיתי אותו ושאני עלול להענש.אני לא הבטחתי או נדרתי רק אמרתי שאני ישתדל אבל זה עדיין מעיק עלי..אם אני יניח תפילין בזמן הקרוב האם זה יסלח לי?תודה מראש

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

רצוי להניח תפילין כל יום, ולהתחיל בהקדם האפשרי.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון