תפילין בר''ח

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 22/07/09 16:43 א באב התשסט

שאלה

לרב שלום,

רציתי לשאול בקשר למשהו שקרה לי בר"ח יש לנו מניין בסניף אז מכיבן שלא הגעתי בזמן בהנחת תפילין לא אמרתי "פרשת הבכורות" על מנת להשלימה אח"כ אך בגלל שזה ר"ח חולצים תפילין לפני מוסף עכשיו האם אני יכול להניח תפילין שוב כדי להגיד את פרשת הבכורות? ואם לא מה אני עושה במקרה כזה?

תשובה

בס"ד
שלום רב,
אתה נהגת נכון. אמירת הקטעים הללו היא מנהג ולא הלכה. לכן יותר חשוב להשתלב בזריזות בתפילה מאשר להתעכב.
לגבי השלמת הקטע, הכי פשוט לומר אותו בלי להניח שוב את התפילין.
בברכה