תפילין בחו''ל

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 23/08/07 18:58 ט באלול התשסז

שאלה

שלום וברכה,

בראשית דברי אתנצל מראש על חוסר הידע בנושאים מסוימים,וזאת משום שאני אדם חילוני -שומר מסורת שגדל בבית חילוני ובמערכת חינוך חילונית.

בקרוב אני טס לדרום אמריקה לתקופה של כחצי שנה.

חשוב לי,כפי שאני מקפיד בארץ,להניח תפילין בכל יום חול.

אולם,אופי הטיול אותו אני מתכנן,כמו הרבה ישראלים הינו טילו תרמליאים-קרי מעבר ממקום למקום עם תיק גדול ובו כלל הציוד.

רכשתי תפידנית על מנת לשמור על התפילין שלי.

אולם,עלו לי כמה שאלות שחשובות לי ביותר:

1.אאלצץ להיכנס עם התיק הנ"ל לבית שימוש וכד',האם מותר?ואם לא,מה עלי לעשות?

תודה רבה.

אלעד.

תשובה

בסד

שלום רב.
טיול נעים ,יהי רצון שתשוב בשלום הביתה ותקים מצוות בארץ כי ישנה חשיבות גדולה למצוות בארץ.!
בענין התפילין התפידנית אם התפילין עטופים בשתי עטיפות מותר להכנס עמם לשרותים.
בברכה