תפילות...

חדשות כיפה חברים מקשיבים 04/04/07 23:27 טז בניסן התשסז

שאלה

ערב טוב הרב.

יש לי שלוש שאלות:

א. אם אני מגיע מאוחר לתפילה, ואני מתפלל שמונה-עשרה יחד עם חזרת הש"ץ, ואומר קדושה וכו' יחד איתו, אז:

-את כל הקדושה אני יכול להגיד איתו, או שאפשר רק חלק? איזה חלק?

- האם אני צריך להתפלל איתו את כל השמונה-עשרה?

- האם זה ייחשב לי שהתפללתי במניין?

ב. אם אני מגיע למצב שאני מתחיל תפילת עמידה, מתי שהם כבר באמצע תפילת עמידה, האם זה ייחשב שהתפללתי במניין?

ג. אם לא התפללתי מנחה, בגלל ששכחתי (לא הייתי אנוס...), האם אני יכול להתפלל בערבית פעמיים תפילת עמידה, וזה "יחשב" כאילו התפללתי גם מנחה?

תודה רבה!

וחג-שמח!

תשובה

א. עם החזן במקומה אומרים את כל הקדושה.אין סיבה לומר רק חלק אתה מתפלל כמו החזן וצריך להיות קשר בתוך התפילה.
זו תפילה במניין אין זו תפילה בציבור שעליה נאמר שלעולם היא נשמעת. תפילה בציבור = כאשר הציבור גםם כן מתפללים.
יש צורך להתפלל עם החזן עד שומע תפילה כדי לסיים יחד עימו את ברכת שומע תפילה.
ב. כאשר אתה מתפלל עם הציבור זו תפילה בציבור גם אם הם החלו לפניך את התפילה.
ג. אפשר להתפלל ערבית פעמיים כאשר אתה אנוס.
איאפשר להתפלל פעמיים כאשר אתה פושע.
אם השיכחה היתה יותר קרובה לאונס מתפללים ערבית שתיים אך אם השיכחה התחילה בפשיעה כגון שאמרת הן עוד היום גדול וכך דחית עד ששכחת אינך יכול להתפלל ערבית שתיים.

כל טוב