תפילות - מה ההלכה???

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 13/02/07 23:15 כה בשבט התשסז

שאלה

יש לי 2 שאלות ואשמח לקבל תשובות עליהן ואם אפשר אז פשוטות...

1) מה ההבדל בין מנחה גדולה למנחה קטנה??

2) בתפילת יחיד שחרית, מנחה וערבית מה מתפללים?

הכוונה היא מבחינת מה אסור לומר כאשר אני

לא מתפלל במניין??....

תודה מראש על העבודה הנפלאה שאתם עושים כאן.

בתור יהודי שמתחזק אתם עוזרים לי רבות

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

1. אין הבדל בין מנחה גדולה למנחה קטנה, התפילה היא בדיוק אותה תפילה אלא שהזמן שונה: מנחה גדולה היא בין הזמן ההתחלתי של תפילת מנחה- חצי שעה אחרי חצות היום כלומר בשעה 6 וחצי בשעות זמניות לבין השעה התשיעית וחצי (בשעות זמניות, כלומר שלוש שעות זמניות אח"כ) ואילו מנחה קטנה היא מזמן זה עד השקיעה (שזה סוף זמן מנחה).
ע"פ ההלכה עדיף להתפלל מנחה בזמן של מנחה קטנה.
2.בתפילת יחיד אין לומר כל דבר שבקדושה כגון קדיש וקדושה כמו"כ אין אומרים ברכו ולא י"ג מידות בתחנון אין קיראת התורה וכל הדברים הנלווים אליה ומטבע הדברים אין חזרת הש"ץ.

כל טוב
אמיתי
(המשיב אינו רב)

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן