תפילה

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 28/05/07 14:02 יא בסיון התשסז

שאלה

אצלנו נוהגים לומר במועדים תפילת יזכור ואל מלא רחמים. מה ההבדל בין שתי תפילות אלה?

תשובה

אין הבדל גדול מבחינת התוכן, יש הבדלים במנהג שנוצר מתי לומר מה. יזכור הוא תפילה אישית שאומר דווקא קרוב המשפחה אחר קרובו שנפטר, לעומת אל מלא רחמים שלאו דווקא הקרוב אומר. אכן בחגים קרוב המשפחה אומר את שתיהן.(ויזכור לחייל צה"ל אומר כל אחד כי כל אחד הוא קרוב של הנפטרים...)
יזכור נאמרת רק בחגים. לעומת זאת אל מלא רחמים נאמרת כל שבת שאין בה חגיגה מיוחדת , למי שיש לו יורצייט. עיין עוד בהרחבה בקישור הבא. כמו כן אל מלא רחמים נאמרת על קברף ביום השלושים, אך יזכור נאמרת רק בחגים.
http://www.izkor.net/prayers2.cfm