תפילה

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 24/05/07 00:09 ז בסיון התשסז

שאלה

שלום כבוד הרב,

לפעמים קורה שכשאני מתפללת בבית הכנסת בשבת אני לא בקצב של החזן והוא מתחיל את חזרת הש"ץ עוד לפני שסיימתי להתפלל. מה הדין בקדושה האם אני צריכה לעצור את התפילה שלי ולהצטרף לקדושה או לסיים את התפילה ואז להצטרף לקדושה גם אם יש מצב שהם יסימו את הקדושה עוד לפני שאני אסיים את התפילה?

תודה רבה ובשורות טובות

תשובה

שלום וברכה!

אם לא סיימת תפילה וחזן הגיעו לקדושה, אז את עוצרת בתפילה ומקשיבה לחזן בלי לענות לו ( כלומר אומרת אף אמירה של קדושה, אלא רק מקשיבה ) ומכוונת לקדושה שהוא אומר. כאשר חזן יסיים קדושה , את ממשיכה בתפילתך מהמקום שבו עצרת.

בברכה,

חיים דב בריסק, צוות ישיבת הר עציון