תפילה

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 25/01/07 22:36 ו בשבט התשסז

שאלה

בס"ד

שלום,

השאלה אמנם לא קשורה אליי באופן אישי אבל מכיוון שאני עובדת יחד עם חברה חילונית נתקלתי בה ואני מעוניינת לקבל תשובה.

השאלה:

האם מותר מבחינה הלכתית ובכלל להניח תפילין ללא אמירת ברכות השחר כלל אלא רק אמירת קריאת שמע? נ.ב הבחור שהתשובה נוגעת אליו הינו בחור חילוני שמעוניין פשוט להתחיל להניח תפילין.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

וודאי שמותר, ובטחח ובטח כאשר הדבר פותח פתח ולו קטן שבקטנים לקרב אדם לתורה ולמצוות.
כאשר אנו מפגישים זרים עם עולם המצוות עלינו לגשת אליהם כמות שהם, ולא לחפש תנאים והגבלות שיש להציב להם בתחילת דרכם.
כל הנחת תפילין ואפילו ללא שום אמירה מבורכת ונכונה היא, כל עוד היא מובילה לכבוד ולקרבה לתורת ה'.

יישר כח!

עקיבא
(המשיב אינו רב)

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן