תפילה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 12/08/12 16:02 כד באב התשעב

שאלה

בס"ד

אני לצערי לא מצליח להתרכז בתפילה, מה לעשות?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

א. אתה שותף לקושי של רבים וטובים. היתרון שלך שאתה לפחות מוטרד מזה. דווקא העובדה שהדבר מציק לך מעודדת לחשוב שאתה יוצא לדרך שתביא אותך בהמשך להתרכז בתפילה.

ב. עליך לבחון מה מקשה את הריכוז בתפילה: האם אתה עייף? מוטרד? האם מקום התפילה מאפשר התרכזות? שעות התפילה? האוירה בבית הכנסת...?
אחרי שתזהה את הסיבות לקשיים תחפש פתרון לכל קושי שזיהית ותיישם אותו.

ג. גם שינוי גדול מתחיל בצעד אחד קטן, בתנאי שהצעד מוביל באמת קדימה ולא נסוג.
אל תנסה לתפוס הכל בפעם אחת. תתחיל במעט מאוד: לכוון בפסוק הראשון של קריאת שמע, להתרכז בברכה הראשונה של עמידה: ברכת אבות.
לאחר שביססת התחלות קטנות כאלה תמשיך להתקדם בצעדים קטנים: עוד ברכה בעמידה, עוד פרק בפסוקי דזמרא וכו' עד שתזכה למלא את רצונך.