תפילה, תהילים ותענית דיבור

חדשות כיפה הרב מיכאל ברום 07/10/03 05:21 יא בתשרי התשסד

שאלה

שלום,

יש לי שאלה לגבי התפילה.

אני מקפידה להתפלל כל יום, אבל זה נעשה הרגל, אני אומרת את המילים ואני לא מצליחה להתפלל עם כוונה. רק מדי פעם אני תופסת את עצמי ויש כמה קטעים בתפילה שאני מתכוונת..

כמה שאני מנסה לא הולך, האם זה שאני סתם אומרת את התפילה כדי לצאת ידי חובה לא הופך אותה ל"לא רלוונטית", הרי אני זה אותו דבר כמו שלא להתפלל לא?

עוד שאלה לגבי תהילים, גם בתהילים קשה להתכוון , הטקסט קשה יותר. האם סתם להגיד תהילים ללא כוונה זה גם עוזר?

ושאלה אחרונה, מה כוחה של תענית דיבור? האם זה באמת עוזר למשהו?

תודה רבה.

תשובה

שלום רב: א.ודאי שגם תפילה ללא כוונה יש בה תועלת רבה. ע"מ להגיע לכוונה טובה יש להתפלל מתוך הסידור בניחותאלגבי התהילים כדאי לך לך לקנות ספר תהילים בהוצאת אשכול אשר שם מוסברת כל מילה במילה לגבי תענית הדיבור יש בה תועלת ומקובל לעשות את זה בזמן שקוראים מפרשיות שמות – משפטים. התועלת בדבר תיקון הדיבור. רצוי לא להגזים בתעניות אלו.
מיכאל ברום.