תפילה עם חב''ד

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 07/10/07 11:19 כה בתשרי התשסח

שאלה

ב"ה

שלום וברכה לכבוד הרב

בדרך כלל אני מתפלל בבית הכנסת הגדול בהרצליה.

לקראת החגים פנה אלי חבדנ"יק ובקש שאשלים להם מניין לחגים מכיוון שחלק מהם נסע לרבי לניו יורק לפני החגים ומספר המתפללים הוא פחות ממניין בבית הכנסת הקטן ברחוב הרב קוק בהרצליה.

שבת בראשית אחרי מנחה פנה אלי הגבאי של בית הכנסת הגדול ושאל אותי היכן הייתי בשחרית ?

עניתי לו שהשלמתי מניין לציבור מתפללים בבית הכנסת ברחוב הרב קוק שמנוהל שם בשיתוף עם אנשי חב"ד .

הגבאי אמר לי שצריך לשאול את רב העיר האם מותר להתפלל במניין עם אנשי חב"ד ?! לשאול את דעתו ?

חששתי לפנות לרב העיר עלה בדעתי לפנות לרב קהילת חב"ד שיברר את האיסור המוזר עם רב העיר

נסיתי לברר עם הגבאי את פשר האיסור והוא שאל אותי באם הם צעקו בסוף התפילה "יחי אדונינו מורינו.. " עניתי בחיוב והוא אמר שצריך לשאול את הרב אם מותר להתפלל עמם.

בנתיים לא פניתי לרב העיר ושאלתי היא :

1. האם עלפי ההלכה רב העיר יכול לאסור להתפלל בבית כנסת בו יש מניין של חב"ד ?

2. באיזה מקרים אוסרים על יהודי להתפלל במניין

אם אחר או אחרים ?

3. כיהודי פשוט שמתפלל מדי יום במניינים רבים גם ספרדים גם אשכנזים גם בצבא בעבר מעולם לא נתקלתי בתופעה כזו שגבאי מזהיר מתפלל לא להתפלל

עם יהודים אחרים.

מבקש דעתו של הרב ליבי ממש כואב רק עכשיו יצאנו מיום כיפור עשינו את תיקון הושענא רבא ושמחנו כל ישראל בתורה חשבתי שעדיין יש משמעות ל "ויחן ישראל.." המבטא את האחדות בעם

בברכת לשמועות טובות

ברוך

תשובה

שלום רב,
אין בעיה להתפלל עם חב"ד ומכל מקום לא להדבק ברעיונותיהם הנובעים מצער פטירתו של רבם.

כל טוב,
חיים רטיג, ישיבת ההסדר "בינות" רעננה.