תפילה על החולה

חדשות כיפה הרב דוד צוקרמן 20/05/07 12:35 ג בסיון התשסז

שאלה

שלום רב לכבוד הרב!

השאלה שלי היא כמה זמן להמשיך להתפלל על חולה שאיני יודעת מה מצבו?

אני נוהגת להזכיר שמות חולים בזמן אמירת תהילים, אך כמה זמן להמשיך להזכיר שמות אלו אם אינני יודעת מה מצבם?

בנוסף, חולה שב"ה הבריא, פשוט להפסיק להגיד את שמו?? או להבדיל, ח"ו חולה שנפטר?

תודה רבה!

חודש טוב!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

חולה שאת מבררת שעדיין זקוק לתפילה - להמשיך להזכיר את שמו. אם ידוע שאין צורך בהזכרת שמו בתפילה, כגון שהבריא או ח"ו נפטר - אכן להפסיק להגיד את שמו. גם מי שלא ידוע עליו ועבר זמן מה אין צורך להמשיך להזכיר את שמו.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן