תפילה מאוחרת בשבת

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 01/12/03 08:15 ו בכסלו התשסד

שאלה

כבוד הרב שלום,

אני מקפידה על שלוש תפילות ביום. עכשיו, בשבת אני קמה קצת מאוחר (10, 11 בערך).

אני יכולה להתפלל שחרית בשעות אלה?

אם לא, מה עלי לעשות?

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

כדאי לך לישון קצת יותר מוקדם ואז לקום קצת יותר מוקדם ולהרוויח את התפילה בזמנה ובציבור כולל קריאת התורה.
ואז יש לך גם הרשה יותר טובה -הרגשה של שבת.ואח"כ אם את כ"כ עייפה את יכולה לישון שנת צהריים שאכן ר"ת שבת= [ש]ינה [ב]שבת [ת]ענוג

אם קרה המקרה שאת קמת מאוחר אז תתפללי בבית .זמן תפילת שחרית בדיעבד הוא עד חצות היום.ואת צריכה להביט בלוח שנה בכדי לדעת מתי חצות היום.(בחורף זה לפני השעה 12 לערך )

בברכה,

עוזיאל

.