תפילה לפני לימודי חול

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 27/01/09 11:14 ב בשבט התשסט

שאלה

לאחרונה התחלתי ללמוד באוניברסיטה ואני מחפש תפילה לומר לפני השיעורים כדי שהדברים באמת יהיו לשם שמיים ומכוונים למקום הכי גבוה שאפשר.

האם יש תפילה כזו?

תשובה

בעזה"י

שלום,

אין ספק שדווק לימודי חול צריכים חיזוק גדול כדי שיהיו לא רק לשם שמיים אלא גם אמיתיים ומתוקנים ומכוונים הן לאמת והן לתועלת.

ובייחוד באוניבסיטאות...

אין תחליף בעיני לתפילה אישית וכדאי גם לכוון בברכת "אתה חונן לאדם דעת" שיהיו לימודינו נכונים ומבוררים כראוי.

אפשר גם לומר את התפילה הבאה:

ריבונו של עולם
אתה בראת עולמך מקדם ויצרת אותו בחכמה, בבינה ובהשכל ועשיתו בתבונה ובדעת.
ובראת בו אדם ותחסרהו מעט מאלוהים וכבוד והדר תעטרהו וציוותו לכבוש את הארץ ולרדותה, לעובדה ולשומרה ולתקן עולם במלכות שדי.
ריבונו של עולם,
הנה אני בא ללמוד חוכמות עולמך ומדעיו ודעותיו כדי שאוכל ליישב ולכונן ולתקן עולם במלכותך ולקדש ולרומם שמך בעולם.
יהי רצון מלפניך שתתן בנו דעת ובינה להבין ולהשכיל בכל חוכמות עולמך, ולחדש ולפתוח אוצרות חוכמה ולמשוך שפע ממעיינות החוכמה העליונים הגנוזים. ולזכור את כל לימודנו ושלא ישתכח דבר מלימודינו ולא יגרע דבר מהבנתנו.
ויהי רצון שתזכנו ללמוד וללמד לשם שמיים ולחקור ולחדש באופן ישר ומתוקן ושנזכה לתקן לפניך ולא לקלקל חס ושלום ולא נכשל ולא נתבלבל ונדע להבדיל בין אמת לשקר ובין הטמא לטהור. וישמחו בנו חברינו ומורינו ותלמידינו. ונזכה לתקן עולם במלכות שדי ולגלות מלכותך על פני העולם כולו. כדבר שנאמר ומלאה הארץ דעה את ה' כמים לים מכסים ונאמר ביום ההוא יהיה ה' אחד ושמו אחד.

בברכה ובהצלחה
אור
צוות ישיבת צפת