תפילה ללא חזרת הש''ץ...

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 21/12/08 17:43 כד בכסלו התשסט

שאלה

שלום לכבוד הרב.

בבית ספרי מתפללים תפילת מנחה ללא חזרה רגילה. כשגומר החזן את הקדיש, הוא ישר מתחיל לומר שמונה עשרה בקול, כולל קדושה, וכשמסיים את "אתה קדוש" ממשיכים כולם בשקט. שאלתי היא אם עלי להתחיל שמונה עשרה עם החזן וכך להמשיך עד סוף התפילה, כשבאמצע אומר "קדושה", או - שאמורים לענות לחזן עד קדושה, לומר אותה ואז אחרי שהוא חותם "הא-ל הקדוש" להתחיל תפילת שמונה עשרה בעצמי? נראה שהרוב אצלנו נוהגים ע"פ האפשרות הראשונה, כיצד נכון לנהוג? תודה רבה וחג שמח.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

הספרדים כולם נוהגים להתחיל עם החזן, בני אשכנז מתחילים לאחר אמירת קדושה.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן