תפילה וגזל

חדשות כיפה הרב דוד לוי 22/09/10 14:56 יד בתשרי התשעא

שאלה

שלום כבוד הרב

יש לי 2 שאלות שמאוד חשוב לי לדעת את התשובה עליהן כמה שיותר מהר, תודה רבה מראש.

1. התחלתי עבודה חדשה, את הנסיעות לא משלמים לנו לפי חופשי חודשי, שזה יוצא לטובתנו.. כי משלמים לפי נסיעה..וככה הסכום הוא יותר גבוה, בעיקרון אני צריכה לקחת 2 אוטובוסים הלוך ועוד 2 חזור..אבל לפעמים אין לי כוח לחכות לאוטובוס שמתחת לבית ואני פשוט יוצאת לכיוון הכביש הראשי לקחת את האוטובוס השני שלי..

מה אני יכולה לעשות בנוגע לכך?.. כי זה עדיין סכום שמגיע לי כי לא נראה לי שבחורף אני אלך עד הכביש.. אני כן אחכה לאוטובוס הראשון לדעתי. ככה שזה יוצא שלא תמיד אני משתמשת בכל הארבעה אוטובוסים הלוך-חזור.. מה עושים והאם זה נחשב גזל?

2. אני מאוד מאוד משתדלת להתפלל שחרית, אך שוב פעם מכיוון שהתחלתי עבודה חדשה ואני צריכה להתעורר מאוד מוקדם אז אני קצת לחוצה בזמן.. אני מתחילה להתפלל בבית ופשוט יוצאת עם הסידור החוצה וממשיכה להתפלל בתחנה וגם באוטובוס עצמו.. האם ניתן להתפלל שמונה עשרה בישיבה באוטובוס? ואם לא.. מה עוד אפשר לעשות?

תשובה

שלום לך

1. נסיעות, ברוב המקרים משלמים גם אם לא נסעת וכך המנהג בארץ ישראל. (וגם אם נסעת יותר ביוקר התוספת על חשבונך)
2. נראה לי שקשה לומר שמה שאת עושה זו תפילה אלא אולי אמירת פסוקים. בתפילה עליך לעמוד בפני מלך מלכי המלכים ללא שום הפרעה.
מכיון שאת בת ואינך חייבת אז תאמרי בבית בנחת ללא שום הפרעה את ברכות השחר וקריאת שמע ותפילה תתפללי בצהרים תפילת מנחה במקום שקט ורגוע.
לחילופין תקומי חצי שעה מוקדם יותר ותתפללי בבית בנחת.

חג שמח דוד לוי