תפילה- דחוף

חדשות כיפה הרב אלישע פיקסלר 19/12/03 07:04 כד בכסלו התשסד

שאלה

מהי תפילה שבלב?

תשובה

לנעה
השלום והברכה
התפילה שבלב היא תפילה שנובעת באמת ובתמים מתוך אישיותנו. יכולה זו להיות בקשה מאוד חשובה לנו, זו לפעמים תחושה עמוקה של תודה או הכרת טובה, ולעיתים זו תחינה בעת מצוקה. פעמים ותפילה זו היא עבורנו באופן פרטי, לעיתים עבור הזולת ,ולפעמים עבור כלל ישראל,אין זה משנה, העיקר שזה בא מהלב ובכוונה שלמה. ה' שומע תפילה בוחר בתפילות אלה וכפי שנאמר "לב נשבר ונדכה אלוקים לא תבזה". אנו מנסים שכל תפילותנו, הן אלה המנוסחות ע"י חז"ל והמופיעות בסידור והן אלה הספונטניות , החופשיות יותר, תהיינה מתוך כונה שלמה ולא תהיינה כ"צפצוף הזרזיר" וכבר אמרו חז"ל "תפילה בלא כוונה כגוף בלי נשמה". לעיתים זה דורש מאמץ ,להבין את המילים הקבועות, ללמוד על מהות התפילה אך אחר כל העבודה והמאמץ זוכים לתפילה מהלב שהרי כך למדנו שעבודה שבלב – זו תפילה.
אקוה ואאחל שכל תפילותייך הן אלה שבציבור ומהסידור והן אלה הפרטיות, האישיות, ינבעו מהלב הטהור והמלא רצון לעבודת ה' .
שאי ברכה
אלישע פיקסלר