תפילה במניין

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 25/12/06 01:29 ד בטבת התשסז

שאלה

בס"ד

שלום וברכה :)

יש לי 2 שאלות לגבי תפילה במניין-

א. אם אני מתפללת במסגרת של מניין אך איני בקצב שלהם והם מקדימים אותי בקריאת שמע- האם עליי לומר "אל מלך נאמן"? ומה לגבי- "ה' אלוקיכם אמת"?

ב. אם הם הגיעו לקדושה בעודי מתפללת את תפילת העמידה האם עליי להפסיק בזמן קדושה ולומר איתם את קדושה?

תודה רבה, ושבוע מבורך :)

תשובה

שלום לך
א. כיוון שאת במסגרת של תפילה בציבור את נחשבת לחלק מהציבור ואינך צריכה לומר 'אל מלך נאמן'.
לגבי ה' אלקיכם אמת - איני מבין: ככל הידוע לי אומרים זאת גם במניין כל אחד ומה שהחזן עושה זו חזרה על המילים הללו, אך לא אמירה במקומך.

ב. את עוצרת ומקשיבה לחזן ובכך יוצאת ידי חובה.
אריאל