תפילה במניין או טיול?

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 09/06/07 21:11 כג בסיון התשסז

שאלה

שלום לרב!

מאוד חשוב העניין של תפילה במניין. חברים שלי כבר כמה פעמים הציעו לי לצאת איתם לטיול של כמה ימים, שכולל כמובן תפילה ביחידות, ודחיתי אותם. האם פעם הבאה להסכים? מה יותר חשוב, תפילה במניין או טיול? אם אפשר לקבל מקורות עליהם הרב הסתמך בתשובה

תשובה

בע"ה
שלום רב,
אתה צודק,התפילה במנין מעלתה גדולה מאד, ויש להשתדל מאד להתפלל תמיד במנין.
עם זאת , לא מצאנו שחז"ל הדריכו אותנו שלא לצאת לנסיעות שבהן לא יהיה מנין, ויהודים בכל מקום נסעו לעסקים, לטיול או לכל דבר אחר, ואמנם השתדלו למצוא מנין, ואף לתכנן את הטיול כך שיהיה להם מנין בבקר ובערב, אבל לא נמנעו מלעסוק במקצוע כל שהוא בגלל זה חייב תפילה ביחיד.
אמנם אתה מדבר על דבר הרשות, של טיול עם החבר'ה , ובודאי קדוש ייאמר למי שחשובה לו יותר התפילה במנין מאשר הטיול, אבל אני מניח שבקלות רבה ניתן לתכנן את הטיול כך שתהיו או תגיעו למקום שיש בו מנין, גם אם זה יהיה כרוך בכך שתסעו מהמקום בו תלונו לבית הכנסת הקרוב.
בברכה, אליעזר