תפילה בכוונה...

חדשות כיפה חברים מקשיבים 21/03/07 20:10 ב בניסן התשסז

שאלה

שלום

לפני כמה זמן היתה לי תקופה שהתפללתי ממש בכוונה והרגשתי ממש שאני עומדת לפני מלך מלכי המלכים אבל בזמן האחרון אני לא מצליחה להתפלל כ"כ בכוונה ומרגישה גם קצת רחוקה ממנו. מה לעשות?

תודה

תשובה

שואלת יקרה,
שאלה מקסימה וחשובה!תפילה היא דבר יומיומי-קשר עם ה'. לפעמים זורם וקל לנו יותר ופעמים קשה ומרוחק. וזה בסדר-זו העבודה. תפילה היא עבודה שבלב. הלב עובד..יש עליות וירידות,אך העיקר הוא שרוצים להתקדם ולהתקרב יותר לה'.
יש דברים בחיים שבאים לנו בקלות ויש דברים בחיים שמצריכים מאיתנו יותר כוחות ויותר עבודה כדי לקיים אותם, כדי שהם יבוצעו.
אצל כל אדם הקושי שונה ולכן גם העבודה תהיה שונה.
חלק מהתהליך, חלק מהדרך שעובר האדם היא להתמודד עם דברים שלא באים לו בקלות, להתמודד עם קשיים והחוכמה היא לדעת להתמודד עם הקשיים ולצמוח מהם.
גם בתפילה זה אותו עניין.
כשיש לנו קושי, אחנו צריכים למצוא איך להתמודד איתו והפניה שלך אלינו היא אחת הדרכים להתמודדות בריאה וטובה ולכן אני מאוד שמחה על השאלה שלך!

איך נעשה לנו את התפילה ליותר משמעותית?
ליותר מלאת כוונה?

את יכולה לפני התפילה לשבת כמה דקות עם עצמך ולחשוב על מה את מתפללת. מה את מבקשת מה´, במה את שונה היום מאתמול כשאת באה לתפילה, ואז להגיע לתפילה ממקום אחר...

את יכולה לקחת על עצמך ללמוד מהי תפילה וללמוד מה בעצם אנחנו מתפללים כדי להבין את המשמעות של המילים שאנחנו מוציאים מהפה..
את זה את יכולה לעשות בעזרת סידור ´רינת ישראל´ שיש בו פרושי מילים, או בעזרת ´סידור כלל ישראל´.
יש גם ספרים: פירוש התפלות והברכות- של הרב יהודה בן יקר.
סידור תפילה למשה-לופינסקי, אהרן שרגא,
ואני בטוחה שיש גם מאמרים באינטרנט..
ואחרי שאת לומדת את יכולה להוסיף לך הארות והערות בסידור כדי שילווה אותך במהלך התפילה שלך..

את יכולה לנסות להתפלל במניין, להוסיף שירים בתפילה, למצוא מקום בו כיף לך יותר להתפלל (גינה, מרפסת, מול חלון, מקום מסויים בביה"כ..) להתפלל בקול רם, למצוא מה עוזר לך יותר להיכנס לאווירה טובה בתפילה ואיך יותר נעים לך להתפלל.

שואלת יקרה,
תחפשי איך הכי נח לך, איך הכי משמח אותך להתפלל ומה הכי עוזר לך להתכוון בתפילה שלך.
ובעז"ה יתקבלו תפילותיך ברצון לפני ריבונו של עולם.
הרבה בהצלחה!
מיכל
המייל שלי לרשותך, בשמחה!
MCHY22@GMAIL.COM