תענית יחיד - ראיית קרי

חדשות כיפה הרב מוטי דשא 17/12/15 14:21 ה בטבת התשעו

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב

קיבלתי תענית יחיד ובעלות השחר הלכתי לישון במטרה לקום בשעה 10 בערך ..קמתי עכשיו 14:18 , לצערי ראיתי קרי , מה לעשות וכיצד לנהוג?

מותר להתקלח? זה פוסל את התענית?

שאלה שניה , עד כמה צריך לנקות את הפה לפני התענית , אני אף פעם לא מצליח לנקות מושלם כי תמיד נשאר כמו משהו תפל מאוד בשיניים..אבל אין לזה ממשות בקושי..אני משתמש בקייסמים ומברשת שיניים.

אשמח לתשובה

תשובה

צר לי כי ראיתי שאלתך רק כעת בלילה.
הקרי לילה לא מפסיק את התענית. ולגבי השיניים, גם אם נשארו רסיסים זעירים של מאכל בין השינים שנפלטים ונבלעים תוך כדי היום אין בזה כדי לפגום בתענית.