תענית דיבור - מס' שאלות

חדשות כיפה הרב מיכאל ברום 16/10/03 10:35 כ בתשרי התשסד

שאלה

בס"ד

שלום וברכה כבוד הרב ומועדים לשמחה!

א. האם לבנות מותר לעשות תענית דיבור?

ב. למה כבוד הרב אמר ש"רצוי לא להגזים בתעניות אלו"?

ג. בהנחה ששאלה א' ו-ב' חיוביות, אז אם אני ארצה להתענות זה לא יראה כמו שאני כביכול- משוויצה ועושה את עצמי צדיקה, וכו' ???

וסתם - כדי לדעת: למה דווקא כשקוראים מפרשיות שמות – משפטים? והאם אפשר לעשות את זה לא בפרשיות אלו?

אם זאת לא טרחה גדולה מצד כבוד הרב - אשמח אם תרחיב בנושא ובתשובות...

- - - תודה רבה!

תשובה

שלום רב:בעיקרון תענית דיבור היא דבר חיובי שעוזר לאדם לשלוט יותר בפיו, אבל עלינו לזכור שכל תענית היא יציאה מן הנורמה ולכן אין להרבות אלא רק כאשר יש צורך , זמן השובבי"ם הוא המתאים ביותר אבל אם ברצונך בזמנים אחרים הרי הדבר ניתן.
מיכאל ברום.