תענית דיבור ללא הסכמת בן הזוג ובשבת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 13/02/08 15:46 ז באדר א'

שאלה

האם מותר לעשות תענית דיבור בשבת ומה עושים אם בן או בת הזוג מתנגדים. אשמח לקבל תשובה גם במייל.

תשובה

שלום וברכה

א. אם בן הזוג או בת הזוג מתנגדים - לא עושים תענית דיבור, לא ביום חול ולו ביום שבת. חלק בלתי נפרד מההתחייבויות שיש לאדם בשעה שהוא נושא אישה הוא לנהוג עימה כדרך כל הארץ, ואין זה דרך כל הארץ שאחד מבני הזוג מחליט שהוא לא מדבר.
ב. מותר לעשות תענית דיבור בשבת, ויש אפילו שנוהגים לכתחילה לייחד את כל דיבורי יום השבת לקודש בלבד.

כל טוב