תענית בכורות

חדשות כיפה הרב דוד לוי 10/04/11 10:53 ו בניסן התשעא

שאלה

אני נוהג ללא נדר לצום לכבוד הבן הבכור שלי ואף אם אני משתתף בסיום מסכת , השנה אני בעצמי מסיים מסכת בעז"ה השאלה היא אם אני יכול לסיים מסכת וגם לצום או שאצום יום אחר במקום. אני רואה זכות לצום תענית בכורות.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לך

סיום מסכת זו הגדולה בחגיגות שלך ולכן נראה לי שעליך לאכול בסיום עוד לפני שאתה משתף אחרים,
וזה קודם להידור שלקחת על עצמך.

לפי מה שקבלתי ממו"ר הרב מרדכי אליהו זצ"ל - בזמן הזה רצוי להמנע מתענית בכורות כיון שהדורות חלשים.
בכל מקרה הרבה יותר חשוב להאריך ולספר ביציאת מצרים כל הלילה - עד הבוקר (כמפורש בשולחן ערוך הלכות פסח), מאשר להדר ולצום בערב פסח.
אם זה נכון לגבי בכור - ק"ו לגביך שאינך בכור.
(אמנם הרב קוק זצ"ל כותב המלצה לצום אבל מאז חלפו כמאה שנה והיתה ירידת דורות נוספת בעניני אוכל)

בברכת חג שמח ותזכה למצוות דוד לוי

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן