תענית אסתר

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 16/03/11 09:29 י באדר ב'

שאלה

בס"ד

האם מותר לי להביא כיבוד ביום תענית אסתר למקום לימודים שבו יש סבב שבועי והגיע תורי השבוע?

רוב כמעט מוחלט של המשתתפות אינן דתיות ולא יצומו מימלא, גם אני באופן אישי פטורה מצום זה, ובעיקר - אם אני שלא אביא אצטרך להודיע על כך ומישהי אחרת תצטרך להביא כיבוד...

מה עלי לעשות?

תודה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום
אסור וגם לא ראוי.
נצטווינו שלא להכשיל אדם בעבירה, שנאמר (ויקרא יט, יד): "וְלִפְנֵי עִוֵּר לֹא תִתֵּן מִכְשֹׁל" (רמב"ם רוצח יב, יד). ואם גם בלא הסיוע היה נכשל בעבירה, לדעת רבים, אין המסייע לו עובר באיסור תורה, אבל יש לו בזה איסור חכמים, שלא לסייע לעוברי עבירה. (תוס' רמ"א יו"ד קנא, ד), וי"א שלר"ח ולרמב"ם האיסור מהתורה (מלומדי מלחמה עמ' 33 ואילך), ויש אומרים שאם הוא מומר ומזיד אין בזה איסור (ש"ך יו"ד קנא, ו). ומקובל להחשיבו כאיסור דרבנן.

בברכה
אייל משה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן