תעודת כשרות

חדשות כיפה הרב חיים נבון 18/09/07 19:06 ו בתשרי התשסח

שאלה

למה עסק שפותח בשבת לא מקבל תעודת כשרות אפילו שכל האוכל שם כשר לחלוטין?!

באחד הפורומים דיברו על אם צמים ביו"כ או לא והדיון התפתח ללמה חילונים צריכים לכבד דתיים כשדתיים לא מכבדים אותם ועושים דברים כדי להציק.. והביא את הדוגמא שרשמתי למעלה..

לכן אני שואל פה שאלה זאת כדי לענות לאותו אדם.. ולהראות לו שזה לא בגלל הצקה אלא ישנה סיבה לדבר.. הבעיה שאני לאיודע מה הסיבה.. אשמח לתשובה..

תשובה

שלום וטוב.
לפי פוסקים רבים, כלים שבישלו בהם בשבת הם טרפים, ואוסרים את האוכל שבושל בהם. לכן אין אפשרות לתת תעודת הכשר למסעדה שפתוחה בשבת.