תספורת

חדשות כיפה הרב אורן דובדבני 30/04/01 08:12 ז באייר התשסא

שאלה

האם מותר להסתפר תספורת בסגנון של מדריגה/פיטריה

תשובה

מני שלום
השאלה תלויה באותן הלכות של "בחוקותיהם לא תלכו" דהיינו האם עצם העובדה שגויים נוהגים בתספורת מסוימת או במלבוש מסוים בהכרח על יהודים יש אסור לעשות כן.
הרמ"א כתב בהגהותיו לשו"ע: "וכל זה(דהיינו אסור של ובחוקותיהם( אינו אסור אלא בדבר שנהגו בו העובדי כוכבים לשם פריצות או בדבר שנהגו למנהג ולחוק ואין טעם בדבר ...ושיש בו שמץ של עבודת כוכבים מאבותיהם . אבל דבר שנהגו לתועלת כגון שדרכן שכל מי שהוא רופא יש לו מלבוש מיוחד לכך מותר ללובשו וכן שעושין משום כבוד או משום טעם אחר מותר.
מדברי הרמ"א ניתן להבין כי רק מה שיש בו שמץ של עבודה זרה או מנהג פריצות יש בו איסור . )אגב לפי דברי הרמ"א האלו ניתן להבין מדוע יש לחייב עמידה בצפירה בימי זכרוןלמרותך שיש כאן לכאורה מנהג גויים שהרי סוף סוף יש כאן תועלת וטעם בדבר )
ולכן למסקנה יש לומר כי אסור תורה של ממש קשה מאוד לראות כאן ואולי אפילו אין בדבר אססור כלל. אולם מכל מקום דעתי היא כי יש לומר שאולי תספורתשכזו מייצגת תפיסת עולם מסוימת שאדם שהוא שומרתורה יש לו להתרחק ממנה אך איסור של ממש לא אוכל לראות כאן

מקורות:
שו"ת מהרי"ק שורש פ"ח
שולחן ערוך יורה דעה סימן קע"ח סעיף א ובדברי הרמ"א שם

בברכה
הרב אורן