תספורת וגילוח

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 14/04/02 13:53 ב באייר התשסב

שאלה

שלום כבוד הרב,

האם קיים הבדל בתורה באופן כללי בין דיני תספורת לבין דיני גילוח ?

תודה מראש.

תשובה

ב"ה ו' אייר תשס"ב

לדניאל שלום!

שאלתך אינה ברורה כל הצורך. אם כוונתך לדיני תורה, בתורה קיימת איסור השחתת פאות הזקן ואיסור הקפת הראש, הראשון נוגע לגילוח והשני לתספורת.

בדיני חול המועד או אבלות בדרך כלל משווים את שניהם, למרות שיש פוסקים שמחמירים יותר בתספורת מאשר בגילוח במיוחד למי שמתגלח מידי יום.
לדוגמא בחול המועד יש פוסקים המתירים למי שמתגלח כל השנה מידי יום להתגלח, אבל להסתפר אסור.
גם לגבי ספירת העומר במקרים מיוחדים יש פוסקים שהרלו בגילוח ואסרו תספורת.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת