תספורת בשלושת השבועות / תשעת הימים

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת קרית שמונה 15/07/07 10:18 כט בתמוז התשסז

שאלה

צהריים טובים.

היום הודיעו לי שאני חוזר לצבא בז' אב, (לאחר שנתיים שהייתי בתפקיד שלא מחייב מדים וכו', ולכם השיער שלי ארוך בהרבה מהמותר בצבא). מבחינת הצבא, לצורך הגיוס מחדש אני חייב להסתפר. שאלתי היא האם עלי לסרב פקודה, או שמא עדיף להסתפר לפני ר"ח אב (היום), או בר"ח עצמו או שאולי (ולא נראה לי) יש סיבה להסתפר בתשעת הימים? תודה מראש

תשובה

שלום לך,
תסביר להם שעליך לדחות זאת עד אחרי תשעה באב, הם אמורים להבין זאת ,אם יש בעיות תפנה דרך הרבנות הצבאית.
בברכה,
אריאל פריש