תספורת בספירת העומר

חדשות כיפה הרב דוד לוי 03/04/18 22:09 יח בניסן התשעח

שאלה

שלום לרב!

האם יש הבדל בין גילוח לתספורת בספירת העומר?

אם אני נוהג להתגלח ביום שישי (מנהג תימן) האם זה כמו להסתפר כך שאין הבדל ואני יכול גם להסתפר?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בד"כ בהלכה בכל מקום שאסור להסתפר הכוונה גם לאיסור גילוח ולכן אין הבדל בין גילוח לתספרות.

בתשובה לשאלתך -

במנהג עולי תימן באיסור תספורת בספירת העומר יש הנוהגים כדעת האר"י כל ימי הספירה ויש הנוהגים כדעה שעד לג בעומר בבוקר.

ישנו מנהג להסתפר בהקפדה כל ערב שבת או כל ערב שבת במשך כל השנה כולה. המקפידים לנהוג כך כל השנה רשאים לנהוג כך גם בימי ספירת העומר ולהסתפר בערב שבת או בערב שבת כל שבועיים.

בתשובה לשאלתך -

תלוי מה אתה נוהג כל השנה כולה:

אם להסתפר כל ערב שבת - תוכל להמשיך כך גם בימי הספירה.

אם להתגלח כל ערב שבת - תוכל להמשיך כך גם בימי הספירה.

ולדעתי אין האחד מתיר את השני אלא לפי מנהגך בכל השנה

בברכה דוד לוי

לוח ספירת העומר

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן