תנ''ך

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 02/12/06 22:48 יא בכסלו התשסז

שאלה

יש לי שאלה קצת כללית אבל אני אשמח אם כבוד הרב יפרט קצת בעניין: מי כתב את התנ"ך ?

תשובה

לשואל שלום רב.
להלן קטע מהגמרא מסכת בבא בתרא דף י"ד:
ומי כתבן משה כתב ספרו ופרשת בלעם ואיוב יהושע כתב ספרו ושמונה פסוקים שבתורה שמואל כתב ספרו ושופטים ורות דוד כתב ספר תהלים ע"י עשרה זקנים ע"י אדם הראשון על ידי מלכי צדק ועל ידי אברהם וע"י משה ועל ידי הימן וע"י ידותון ועל ידי אסף ועל ידי שלשה בני קרח ירמיה כתב ספרו וספר מלכים וקינות חזקיה וסיעתו כתבו <ימש"ק סימן> ישעיה משלי שיר השירים וקהלת אנשי כנסת הגדולה כתבו <קנד"ג סימן> יחזקאל ושנים עשר דניאל ומגילת אסתר עזרא כתב ספרו ויחס של דברי הימים עד לו
הגמרא שם ממשיכה לדון בכך.
כמו כן עיין במבואות של ספרי דעת מקרא ובספרים נוספים.
בברכה
אפי קיציס