תנועת נוער

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 04/04/07 23:43 טז בניסן התשסז

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני מכירה את היישוב שלך (אני לא משם) ובגלל שכךהפניתי אליך את השאלה,-המצב הוא ממש דומה למה שקורה אצלכם.

אני גרה ביישוב מאוד קטן, ובשבט שלנו-(מהתנועת נוער)יש בנים ובנות, לפעמים יוצא שאנחנו מדברים, ועושים סעודות שבת וכד', אני משתדלת לא לגעת בבנים, אבל האם אסור לי לדבר איתם? ואם כך האם מותר בכלל להגיע לפעולות? ואם לא האם זה לא גובל ב'אל תפרוש מן הציבור'(אני מספיק מרוחקת מהחברה, האם יש יותר מכך?)

תודה מראש וחג פסח שמח!

תשובה

שלום וברכה,
אין איסור לדבר עם בנים, ואינני רואה כל סיבה שלא תשתתפי בפעילויות הנוער שביישובך. נכון שלדעת רבנים רבים עדיפה פעילות נפרדת, ועל כך יש מקום לדון, אולם במקרה שלך אין לך את האפשרות לבחור בין פעילות נפרדת למעורבת, ולכן אינני סבור שיש מקום להתלבט בדבר, ולפרוש מהחברה.
כל טוב ומועדים לשמחה
רונן לוביץ