תנועה מופרדת?

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 25/12/06 20:53 ד בטבת התשסז

שאלה

מה הוא אידיאל בני עקיבא? האם התנועה צריכה להיות נפרדת או מעורבת? הייתי בסימנריון הדרכה שבו אמרו שהתנועה צריכה להיות מעורבת -המטרה לקרב את כולם ולא ליצור חבר'ה שבא יש רק אנשים טובים..אך זה סותר דיעות של רבנים שקשורים בתנועה ואומרים שהאידיאל הוא מופרד! אני מבינה את שני הצדדים מצד אחד זה טוב מעורב כדי לא להרחיק אחרים ולקרב אך מצד שני אם רבנים אמרו זאת אין טעם אפילו להתווכח! ממש התבלבלתי ואני לא יודעת מה עמדתי בנושא כל אחד אומר דיעה אחרת וזה נורא בילבל אותי! אשמח אם תעזרו לי להגיע למסקנה טובה !

תודה על הזמן אתם עושים עבודת קודש! "כל מי שעוסקים בצרכי ציבור ואמונה הקב"ה ישלם שכרם"!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

כפי שנראה משאלתך את מכירה את הטיעונים השונים ומודעת לדעות ולנימוקים שמועלים בעניין. על כן הצעתי היא שתבחני היטב את העמדות של שני הצדדים, תנסי להעמיק וללמוד את הטענות השונות בדיון הזה ועל ידי זה תוכלי לפתח לעצמך עמדה אישית מתוך היכרות והבנה של הנושא כולו. זוהי דרכה של תורה וזהו אופן לימודה.
לעניין עצמו, עייני -
https://www.kipa.co.il/ask/?text=חברה מעורבת

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן