תמונות ועיתונים לא צנועים.

חדשות כיפה הרב דב ברקוביץ 11/06/09 22:28 יט בסיון התשסט

שאלה

בס"ד

שלום לך כבוד הרב.

ברצוני לדעת האם כאשר אני חוזר הבייתה ולדוגמא אני רואה על השלחן עיתון בשם "לאישה"

(כמובן יש בו בעיית צניעות)

האם מותר לי לזרוק אותו לפח ללא ידיעת הוריי?

באופן שהיא לא תמצא אותו שוב. (לדוגמא: אם זרקתי בפח זבל הראשי.)

ואולי הם קוראים בו.

חשוב לציין שאני מבית דתי.

ועוד משהו, האם ישנו הבדל בדין אם זה בית דתי או חילוני?

וסתם ככה, אם אני אצל חבר לדוגמא וקורה לי את אותו מקרה (עם העיתון שאני רואה על השלחן בבית חברי)

האם מותר לי ללא ידיעת החבר והוריו לקחת את העיתון בחשאי ולזורקו כך שההורים או המשפחה לא ימצאו את זה (לדוגמא בפח שלא בבית שלהם)

תודה מראש!

יום נעים.

תשובה

שלום איתן,

יישר כוחך שאתה רגיש לבעיות של צניעות מסביבך. אך צריך לדעת שיחד עם זה אין אדם יכול לשנות את העולם - ובוודאי לא בדרכים של כוח או מעשים בסתר. אם אתה רוצה לנסות להתמודד עם הדברים שאתה תארת יש לעשות זאת בעבותות של אהבה, מתוך שיחה פתוחה וגלויה, ללא תוכחה קשה ומתוך הסבר ברור ונוקב על מה הן ההשפעות האמיתיות של אי הקפדה על צניעות על נפש האדם.
אם אתה עדיין אינך מרגיש מוכן לכך אז חשוב שתלמד עוד ותגדל בתורה כדי שתוכל לדבר עם אנשים סביבך מתוך עומק תפיסת התורה ובסבר פנים יפות.
על אחת כמה וכמה שהדאגה למצווה חשובה אסור לה להביא אדם לעשות עבירה. והרי יש לך מצווה גדולה של כיבוד אב ואם. גם אם הורים עושים מעשה שאינו הגון, יש להקפיד מאוד בכבודם ולהיזהר מלפגוע בם. יש ללמוד איך ההלכה מחייבת אותנו לפנות אל הורים במצבים אלו.
ועוד - לזרוק עיתונים לפח ששייכים לאחרים, להורים או לחברים, מהווה עבירה של גזל, ואין לעשות מעשה חיובי על ידי מעשה שלילי.
בברכה, דוב ברקוביץ