תמונה של קרוב

חדשות כיפה הרב ארז משה דורון 28/11/07 14:11 יח בכסלו התשסח

שאלה

בס''ד

שלום כבוד הרב,

רציתי לשאול אם זה נכון שיש בעיה עם לזרוק תמונה של מישהו לפח...

ניתקתי קשר עם מישהו [קשר של שנה]

הוא מדריך שלי [הוא שיעור א' ואני בת 14]

וכל התהליך הזה ממש קשה לי..אני לא מפסיקה לחשוב עליו או להצטער שאנחנו מנותקים בינתיים.

הגענו להחלטה הזאת כי הבנו שזהו גיל של בנייה עצמית והקשר אינו שייך עכשיו.

הוא בחור אופטימי,מאמין מאוד שהכל זה לטובה,ואומר לי תמיד שאני לא צריכה להזכר מה היה פעם,שאני צריכה להאמין שזה המ שנכון,ושהוא בטוח שזהו המסלול הנכון להמשך...ומי יודע?!מי אמר שבעוד 4 שנים לא נפגש?...

אני בוכה,מדוכאת והכל...

והוא לא...כאילו הוא מתמודד עם זה אבל לא באותה דרך כמו שלי...

לפעמים אני בסדר ולפעמים לא...אבל בסדר,בע'ה אני מאמינה שאני אצליח להסתדר...

אבל זה גורם לי סבל כל התהליך הזה...ולא נראה לי אפשרי שאדם יאהב מישהו שגורם לו סבל...לא ישיר אבל בעקיפין-כן..

בכל אופן,

יש לי תמונה שלו..ואני לא יודעת אם כדאי לי להמשיך לשמור ולראות אותה כי הכל יעלה לי בחזרה ואני יתחיל להזכר בהכל שוב...ומצד שני אני לא רוצה להפוך לשנוא אותו..ממש לא...

אבל גם אם אני יזרוק וגם אם לא,אני עדיין ימשיך לראות אותו לפעמים בסניף...ואולי ה'אפקט' יהיה דומה...

מותר לזרוק את התמונה?

תודה רבה מראש,

הילה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד
שלום וברכה הילה.
מותר בהחלט לזרוק תמונה,
אין שום עניין להלכה לשמור אותה.
בהצלחה ויום מבורך

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן