תכשיטים

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 10/12/06 16:40 יט בכסלו התשסז

שאלה

ישנו משפט שאומר: "תכשיטים אינם ניתנו לאשה, אלא כדי שתתקשט בפני בעלה" (ציטוט לא מדוייק, אבל הנושא מובן). אני בת 17, לא נשואה, ז"א שיש בעיה שאלך עם תכשיטים? תודה ובשורות טובות

תשובה

בע"ה
שלום רב,
יש הרבה משפטים, כל אחד נכון ויפה בהקשר המתאים.
המשפט הזה מכוון לאשה נשואה שמתקשטת לבעלה , ומרבה אהבה וחיבה ביניהם, ולא משתמשת בתכשיטים כדי למשוך עינים זרות.
במקביל - בחורה צעירהה מתקשטת כדי להיות יפה, הן לעצמה , וזה חשוב מאד להרגשתה הטובה, וגם בשביל שתיראה טוב במפגשיה לקראת חתונה ועוד.
ילדה מתקשטת כי היא רוצה להיראות ולהרגיש גדולה , או כחלק ממשחק, וגם זה טוב .
בקיצור , התכשיטים הם חלק מעולמן של נשים , לא כולם מתקשטות באותה מידה , וכל אחת יודעת מה ומתי היא צריכה וטוב לה.
בברכה, אליעזר.