תכנון בית כנסת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 25/03/03 10:11 כא באדר ב'

שאלה

אנו מעוניינים לדעת בקשר להילכות של תכנון בית כנסת. בנוסף לשולחן ערוך כרך ב' - אנו רוצים לדעת האם הרעיון הרוחני שמאחורי התכנון שלנו הוא נכון - ולא יודעים למי לפנות. מחפשים מישהו להתייעץ עמו מלבד הרב של בית הכנסת- לעזרתכם נודה מאוד- תודה

תשובה

שלום לכם ויהי נועם ד' עליכם ועל מעשה ידכם.
לעניין בית הכנסת הנני ממליץ על הספר מקדש מעט (משרד החינוך, הוצאת המחלקה לתרבות תורנית, תשל"ה).ועיינו עוד במאמרים אודות בית כנסת בספר מלילות ח"א (הוצאת מכון לרבני ישובים קרית ארבע). לעניין אדם להתייעץ עמו אינני יודע.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי